Пет мита за пъпките

17:30, 15 авг 18 / Любопитно 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако ядем много мазно, ще ни излязат. Ако ги разчоплим, ще се появят още повече. Това само част от "бабините деветини", свързани с неприятния, но ежедневен проблем, наречен "излезе ми пъпка". Ето някой от най-често повтаряните митове за тях според lifestyle.bg, които нямат общо с истината.

Пастата за зъби може да ги изсуши

Не само, че не може, но мястото с пъпката може да се зачерви и раздразни още повече. Обяснението е, че pH съдържанието в пастата за зъби е много по-различно от това на кожата.

Изстискването е ОК

Ако сме си измили и дезифенкцирали ръцете, може и да си позволим да махнем неприятното връхче. При всички положения обаче трябва веднага да дезинфекцираме, ако не искаме разраненото място да не стане "плячка" на бактерии.

Почистването със спирт помага

Спиртът само изсушава кожата и я прави пораздразнена. Ако пъпките са резултат от акне, той по никакъв начин няма да им повлияе. Разбира се, може да го използваме за дезинфекциране на разчоплена пъпка, но не и за цялото си лице.

Излагането на слънце ги намалява

Тенът заличава разликите в кожата и помага недостатъците й да не се виждат толкова лесно. Прекомерното излага на слънце обаче отнема от еластичността й, а и често прави белезите повидими.

Шоколадът ги причинява

Шоколадът несправедливо е обвинен като виновник за пъпките. Няколко изследвания са показали, че няма връзка между появата на пъпки и консумацията на какао.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама