Британската полиция претърсва адреси в Мидландс след атаката в Лондон

08:50, 15 авг 18 / Свят 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британската полиция претърсва три адреса в Мидландс след арестуването на  мъжа, врязал автомобила си в заграждения пред парламента, по подозрения в терористични действия, съобщава БНР.

29-годишният чернокож мъж е британски гражданин, но е роден в друга страна. Според вестник „Гардиън“ той е от судански произход, според вестник „Гардиън“. Полицията в момента претърсва три адреса – два в Бирмингам, откъдето е мъжът, и един в Нотингам, където е регистрирана колата.

Мъжът е пристигнал с колата в Лондон от Бирмингам в понеделник през нощта. При инцидента бяха ранени трима души. Двама от тях постъпиха в болница, но по-късно бяха изписани.

Премиерът Тереза Мей, която е в отпуск в Швейцария, призова хората за бдителност като продължават да водят нормалния си начин на живот. За втори път през последните две години домът на нашата демокрация, който е символ на нашите ценности като толерантност и свобода, става свидетел на ужасни сцени на няколко метра от входните врати, посочи Тереза Мей. След заседание на Комитета за справяне с кризисни ситуации „Кобра“ бе решено да не се повишава нивото на заплаха от тероризъм, което остава "сериозно".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама