Лондон: Случилото се пред парламента е терористичен акт

13:45, 14 авг 18 / Свят 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британската полиция разглежда инцидента пред парламента тази сутрин като терористичен. Шофьорът, мъж на двадесет и няколко години, е арестуван по обвинения в тероризъм, предадоха световните агенции.

Антитерористичният отдел на лондонската полиция пое разследването на инцидента пред британския парламент тази сутрин, съобщи по-рано Скотланд ярд в Twitter. Тогава лондонската полиция направи уговорката, че се въздържа от окончателни оценки, преди да бъдат изяснени всички обстоятелства, предаде БТА.

Мъжът ударил със своя лек автомобил, сив "Форд Фиеста", колоездачи и пешеходци, преди да се забие с колата в огражденията около сградата на британския парламент в центъра на столицата Лондон.

Той е бил сам в колата. При претърсването на автомобила засега не са открити оръжия.

Колата се вряза в 7.37 ч. (9.37 ч. българско време) тази сутрин в огражденията около британския парламент. Според очевидци шофьорът е направил това умишлено.

От спешна помощ съобщиха, че при инцидента са били ранени и откарани в болница двама души, предаде ''Ройтерс''. Смята се, че състоянието им не е сериозно. Британският премиер Тереза Мей каза, че в мислите си е с пострадалите при инцидента, предаде ''Ройтерс'', като се позова на нейно изявление.

Британският парламент е в лятна ваканция. Самата Мей е на почивка извън Великобритания. Миналата година във Великобритания бяха извършени няколко атентата, при които бяха убити 36 и ранени 200 души. Отговорност за четири от нападенията пое групировката "Ислямска държава".

При една от тези атаки, през март 2017 г., 52-годишният Халид Масуд уби с кола четирима пешеходци на Уестминстърския мост, преди да намушка смъртоносно с нож невъоръжен полицай пред британския парламент. Нападателят бе застрелян от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама