Колко противоречив е Луис Хамилтън?

20:30, 22 юли 18 / Спорт 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Освен, че е първият цветнокож пилот в F1, Луис Хамилтън е много различен от всички останали шампиони и с поведението си. Той постоянно е в компанията на звезди от шоу бизнеса, свири на китара и пиано, наскоро рапира в песен на Кристина Агилера, интересува се от мода, има силно ексцентричен вкус и извън F1 сякаш няма нищо общо с автомобилите.

Всичко това е добре дошло за най-високотехнологичния спорт на планета, защото Хамилтън разкрива един нов имидж на световен шампион, стига разбира се животът му извън пистата да не му пречи в състезателните уикенди.

Хамилтън е един от най-агресивните бойци в F1, но по някаква странна причина често има състезания, в които просто съзнанието му е извън пистата. Пример за това е квалификацията за домашното на Мерцедес ГП на Германия. Хамилтън допусна пилотска грешка в първия завой и вместо да намали драстично скоростта си, премина през силно неравната зона за сигурност със скорост, която едва не натроши колата му на парчета. От бокса веднага му казаха да спре, но Хамилтън продължи, независимо от продължаващите инструкции и предупреждения.

Ако абсолютно същите действия, бяха изпълнени от млад пилот, твърде вероятно е това да му е последното състезание, защото подобно пренебрежително отношение към техниката е силно деморализиращо за стотиците инженери и механици, които създават и поддържат автомобилите. Да, Хамилтън се извини на отбора си, но това не променя горчивия вкус, останал във всички служители на екипа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама