Нашенци ограбвали пациенти и персонал в болници в Холандия

16:15, 20 юли 18 / Свят 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът в Хага не пусна двама българи - на 25 и на 48 години, заподозрени в множество кражби в болници. Мъжете бяха арестувани в Белгия, след като властите откриха голям брой стоки в колата им.

След ареста полицията в Хага започва разследване на дейността на мъжете в града и в околностите. На 25-ти юли миналата година заподозрените откраднали портфейл с около 1000 евро и болничен пропуск. На 31-ви август същите отмъкнали лаптоп и портфейл с около 500 евро, като теглили пари и от дебитната карта на жертвата. 

Разследването показало, че българите са извършвали кражби в Апелдорн, Капеле аан ден Айсел, Горинхем, Албласердам и Лайдердорп. Болниците там разпознали единия от двамата - доста пълен мъж. 

Според прокуратурата, заподозрените са влизали в болниците като посетители, а след това обирали пациенти и персонал. Те не се посвенили да ограбят дори човек, болен от рак. Мъжете системно и организирано извършвали кражби и прокуратурата ги определя като организирана престъпна група. "Това е очевиден случай на мобилен бандит", заявил прокурорът. 

По време на заседанието днес българите поискали да бъдат пуснати от ареста. Пълният мъж заявил, че има здравословни проблеми, а другият, че откритите пръстови отпечатъци по стоките изобщо не са негови. 

Съдът обаче реши да остави българите в ареста заради "сериозните подозрения". Делото ще продължи около 3 месеца. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама