Скандал с нелегален трафик на оръжие в Гърция с българска връзка

11:25, 19 юли 18 / Свят 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българска връзка в скандал за нелегален трафик на оръжие в Гърция. Историята се разплита, след като в товарен камион, идващ от България, сред детски храни са намерени пистолети. Следствието продължава до изясняване на източника на нелегалното оръжие, съобщава БНР.

Полицията на остров Крит откри склад с оръжия, които са "достатъчни за въоръжавне на цяла армия", според коментари на специалисти. Произходът на част или на цялия арсенал от оръжия е от България, показва  разследването досега.

На Промахон митничарите намират в камион, идващ от България, 20 газови и барабанни пистолета. По документи  се превозват детски храни. Получател на стоката е собственик на оръжейни магазини в Крит.

След няколко месеца разследване полицията задържа шестима гърци и разкри добре организирана мрежа за нелегален трафик на оръжия. В складове на Крит при обиск бяха намерени от огнестрелни оръжия до електрошокови палки.

Набирането на клиенти е ставало по интернет, а доставката - с куриер или лично от членовете на групата.  

Досега са регистрирани 56 продажби на лица, които нямат разрешително. Властите разследват пътя на нелегалния трафик из цялата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама