Тръмп готви среща с Путин

17:58, 16 юни 18 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дни след историческата среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, Доналд Тръмп подтиква администрацията си да организира още една подобна среща, но този път с Владимир Путин.

Преговорите с Кремъл са в ход в продължение на седмици. "Няма да го спрем", каза старши служител на администрацията, запознат с вътрешните обсъждания. - Той ще го направи. Иска да има среща с Путин, така че ще има среща с Путин.

Още от повторното избиране на Путин през март, Тръмп настоява за среща на върха с руския си колега, като отхвърля предупрежденията на съветниците за политическите опасности от такава среща, като се има предвид продължаващото разследване със специални съвети за това дали Тръмп и неговата кампания са се споразумели Русия, тъй като тя се намеси в изборите през 2016-а година в САЩ от името на Тръмп. С твърденията на Русия, които се въртят, Тръмп никога не е имал официалната среща, която поиска с Путин още миналата година - заседава само за две кратки срещи в кулоарите на международни събирания - но той очевидно никога не се е отказал от кампанията си за по-тесни връзки с руския лидер, чието авторитарно правило често е възхвалявал.

Срещата на върха в Северна Корея тази седмица, която Тръмп обяви радостно като "историческа" среща, която ще доведе до края на ядрената програма на Пхенян, вероятно е сключила сделка за една толкова високопоставена среща с Путин. Сега руски експерти в и извън правителството на САЩ се подготвят за официално обявяване на срещата на върха, която вероятно ще се случи още през юли, когато Тръмп ще бъде в Европа за годишната среща на НАТО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама