Пожар в школата по изкуства в Глазгоу (ВИДЕО)

10:55, 16 юни 18 / Свят 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пожар възпламени световноизвестното училище по изкуства в Глазгоу. Пламъците са започнали от архитектурно ценната сграда Макинтош, но са обхванали и други около нея. Първият сигнал е подаден късно в петък вечерта – 23:20 часа местно време.

Повече от 120 огнеборци и десетки пожарни коли се борят със стихията, като според местните огнеборци, е изключително сложна. Няма данни за жертви и пострадали, съобщава БНТ.

Всички жилищни сгради в района са евакуирани, причините за огнената стихия се изясняват. За последните четири години това е вторият пожар в училището, като основната сграда все още е в процес на възстановяване.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че ситуацията е изключително сериозна. "Отново сме задължени на храбростта на нашите пожарникари и другите спешни служби. Мислите ми тази вечер са за безопасността за хората, но сърцето ми се къса за любимото Училище по изкуствата на Глазгоу", написа тя в Туитър.

През май 2014-а година сградата на Макинтош бе сериозно повредена от пожар и трябваше да бъде отворена  отново едва през следващата година след проект за възстановяване на стойност около 30 милиона паунда.

 

[[{"fid":"111961","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"attributes":{"alt":"Glasgow fire","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама