Лидери от ЕС и Балканите идват в София на Дигитална асамблея 2018

17:25, 15 юни 18 / Политика 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 25 и 26 юни в Националния дворец на културата ще се проведе Дигитална асамблея 2018- най-голямото събитие от календара на Българското председателство, посветено на цифровизацията. То е под егидата на българския комисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел и се организира от генерална дирекция "Съобщителни мрежи, съдържание и технологии" на Европейската комисия.

В откриването на Асамблеята ще участват министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и заместник-председателят на Европейския парламент Евелин Гебхарт. Сред гостите ще бъдат министри от държавите членки на ЕС, както и от Албания, бившата югославска република Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Косово и Черна гора.

Дигиталната асамблея е годишен форум на най-високо равнище, който събира повече от 1000 заинтересовани страни и политици за обсъждане на цифровата политика на ЕС и последствията от последните технологични разработки.

Основни теми ще бъдат цифровите умения, киберсигурността, изкуственият интелект и цифровото бъдеще на Европа, а специален фокус ще бъде цифровизацията на Западните Балкани.

Срокът за регистрация е до 18 юни. За да се регистрирате за участие, изпратете съобщение на [email protected] В отговор, ще получите покана и връзка към сайта за регистрация, където първо трябва да създадете свой профил с имейл адрес, след което да въведете лични данни, включително снимка.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама