БСП иска оставки заради "Бронзовата къща"

17:15, 15 юни 18 / Политика 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП- София поиска оставката на заместник-кмета по културата – Тодор Чобанов и на Малина Едрева като председател на комисията по култура от общината заради забавеното изграждане на „Бронзовата къща” на мястото на бившия мавзолей.

Произведението на изкуството
трябваше да бъде готово в началото на година по повод европредседателстото на България и Австрия тази година, като именно австрийското посолство е избрало твореца Пламен Деянов и проекта му.

След като част от основите на къщата бяха официално открити миналия месец, едва тази сряда
строежът започна, но основите ги няма.

Разногласие в Общината се получава и относно финансирането на „Бронзовата къща”, в която безспорно основното финансиране не идва от София. Според заместник-кмета по културата Чобанов, инвестиция от общината няма.

Според лидерът на БСП-София – Калоян Паргов не е така. "
Ние имахме решение, с което отпуснахме 95 000 лева и които трябваше да дадат отчет къде и за какво са похарчени", посочи той. Паргов допълни, че отговорността за "Бронзовата къща" трябва да поемат доц. Чобанов и Малина Едрева, но заместник-кметът мисли по друг начин.

"Действително авторът има своите проблеми с изграждането. Ние правим всичко възможно той да спазва сроковете и ангажиментите, които са поети. В крайна сметка
отговорността за изпълнението на една творба е на нейния автор", каза Тодор Чобанов.

Дали ще има „Бронзова къща” ще разберем още след три дни – ако на 18-ти е установено изоставане от изготвения график, проектът ще бъде спрян.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама