Пияният тираджия, убил човек в Ришкия проход, с две версии за изпитата водка

17:30, 14 юни 18 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две различни версии за изпития алкохол е лансирал украинският тираджия Игор Труховский, който на 11-ти юни връхлетя върху бус с две семейства и уби шофьора. Това разкри пред вестник "24 часа" служебният му защитник адвокат Камен Кънев.

"Пред следствието шофьорът е казал, че е пил непосредствено след катастрофата, понеже бил в шок. Днес  в съда заяви, че е пил  и предната вечер. Не помнел колко точно , понеже имал две бутилки водка от 1 литър и от 700 грама. Тази от 700 грама изпил, но не може да си спомни дали е пил и от другата", разказа адвокат Кънев.

Веднага след катастрофата стана ясно, че тираджията е шофирал с 2,81 промила алкохол в кръвта.  Осем часа след катастрофата химическият анализ на кръвта му е установил 1,59 промила алкохол, казаха от държавното обвинение.

От там обясниха пред наш репортер, че е назначена експертиза, която по метода Видмарк да определи точното количество алкохол в кръвта на обвиняемия непосредствено преди катастрофата.

Окръжната прокуратура в Бургас поиска, а съдът постанови постоянен арест за украинеца.Сред мотивите на магистратите са, че Игор няма постоянен адрес у нас и може да се укрие.

Той е обвинен в тежко престъпление , за което законът предвижда от 3 до 15 г. лишаване от свобода.

Тираджията влязъл в България от Румъния през ГКПП Силистра на 9 юни. Престоял в Шумен до 11-ти юни, където разтоварил и около 13 ч. тръгнал празен от Шумен за Гърция, за да бъде натоварен отново.

Навлизайки в остър десен завой в Ришкия проход пияният украинец изгубил управление над тежката машина, навлязъл в насрещната лента и блъснал микробус "Мерцедес Вито". От удара мерцедесът е избутан извън платното в крайпътния банкет.

На място издъхнал 40-годишният водач на буса Ниази И. от руенското село Планиница, а в болницата в Шумен са откарани 39-годишната му съпруга, двамата им сина на 12 и 5 г., братът на загиналия на 35 г., неговата жена и 9-месечното им бебе. В буса пътувал и 38-годишен мъж от Планиница, който се отръвал без серизони наранявания.

Семействата на двамата братя пристигнали в България преди по-малко от седмица, за да нагледат болната си баба. Във фаталния 11 юни тръгнали на разходка към Шумен.

Загиналият Ниази бе погребан в Турция, където живеел още от 1989 г., повечето му роднини също били там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама