Андре Рийо идва у нас с личен готвач и 130 души антураж

14:20, 14 юни 18 / Любопитно 25 3011 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

130 души екип, 6 тира с техника, личен готвач и почти цял хотел резервиран за продукцията. Това е само малка част от мащаба на първите концерти на Андре Рийо у нас. Кралят на валса ще свири на 16 и 17 юни в зала „Арена Армеец“.

Холандската звезда и всичките му колеги ще акостират у нас още в петък, като Андре води и личен готвач. Всички спят в един и същ хотел, като почти целия е на тяхно разположение. А уникалната му цигулка пътува неотлъчно с него и самият Рийо се грижи за нея.

„В момента свиря на Страдивариус, един от последните инструменти, които италианският майстор е създал. Произведена е през 1732 г. От няколко години сме двойка“, споделя маестрото. Ценният инструмент разбира се е застрахован за крупна сума и Андре не се притеснява за сигурността му.

Една от „екстравагантностите“ на виртуоза е, че никога не се дели от оркестъра си, който е най-голямата частна формация в света. Заедно с 60-членния „Йохан Щраус“ ядат, спят и репетират. А след всеки концерт се събират и празнуват поредното си успешно участие. Това ще направят и в България. Рийо пътува винаги със съпругата си Марджори, която е негова дясна ръка в музикалния бизнес. Въпреки че музикантите в състава са от 13 националности, работят заедно от дълги години и намират общ език. А начело е българката Кремена Минева, която е концертмайстор на оркестъра. 

Билетите за дебюта на Андре Рийо на софийска сцена се разпродадоха светкавично, като първият концерт постави рекорд и за три дни запълни капацитета на най-голямата зала в столицата при 135 лв средна цена на пропуските. Това принуди организаторите от БГ Саунд Стейдж да уговорят втора дата ден по-късно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама