Иванчева: Не съм управлявала общината от ареста

16:25, 23 май 18 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди заседанието на Специализирания съд, който ще разгледа искането за отстраняване от длъжност на задържаната кметица на столичния район „Младост”, Десислава Иванчева отрече да е управлява от ареста, съобщи БГНЕС.

По-рано днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на Иванчева. Според прокуратурата в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация.

Кметът на район „Младост” беше арестувана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с колосална сума пари – 70 000 евро подкуп от строителен предприемач. В кабинета й пък разследващите са намерили стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се ползват за изнудване.

Иванчева за пореден път потвърди, че парите са й подхвърлени и срещата й с Александър Ваклин е била инициирана, защото той искал да направи детска площадка.

 

Зам.-кметът на „Младост” Биляна Петрова изтъкна също, че не знае в какво е обвинена. Иванчева пък поиска майка й да й бъде защитник.

Стана ясно, че на мястото на Биляна Петрова ще бъде назначен досегашният пиар на район „Младост” Петър Кърджилов. Заповедта за назначаването му е от 14-ти май. Той обясни, че волята на Петрова може да бъде изпълнена, защото тя все още изпълнява длъжността зам.-кмет на район Младост и не е отстранена.

Петър Кърджилов съобщи, че е отстранен от длъжност Румен Русев, временно изпълняващият кмет на район Младост, който беше посочен от избрания от Столичен общински съвет Владимир Клисуров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама