Внукът на Марлон Брандо аплодира „Чамкория“ в Лондон

14:20, 23 май 18 / Любопитно 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майкъл Брандо - внукът на Марлон Брандо, който е актьор и режисьор, аплодира моноспектакъла на Театър 199 „Чамкория“ със Захари Бахаров в препълнената залата на прочутия Leicester Square Theatre в центъра на Лондон.

Гостуването на постановката на Явор Гърдев по едноименния роман на Милен Русков – част от културната програма на българското европредседателство в английската столица, бе организирано от Българския културен институт в Лондон и българското посолство.

Сред публиката бяха дипломати, актьори, режисьори, сценографи, театрални критици. Майкъл Брандо оцени моноспектакъла „Чамкория“ като върхово постижение на сцената. Театралният критик Филип Бергсън също изрази възхищението си от талантливата българска постановка, която се родее с най-добрите европейски театрални спектакли.

Сред официалните гости на проявата беше и председателят на парламентарната Комисия по култура и медии Вежди Рашидов. „България трябва да се гордее с таланти като Явор Гърдев, Захари Бахаров и Милен Русков, които заедно с екипа на моноспектакъла показват, че за големите дарования няма граници. Горд съм, че ценителите от Лондон видяха един изключителен спектакъл“, заяви Рашидов. Той поздрави Светла Дионисиева, директор на Българския културен институт в Лондон, която направи възможно отварянето на най-големите сцени в английската столица за български изпълнители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама