Три причини, които карат жените да не харесват пушачи

16:00, 22 май 18 / Любопитно 25 557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повечето жени не харесват пушачите, но са склонни да направят компромис за електронните цигари, пише вестник "Дейли мейл", позовавайки се на британска анкета. Мъжете обаче не проявяват подобни изисквания, пише БТА.

Около 56% от анкетираните жени казали, че н
е биха излизали с пушач, а за цели 70% тютюнопушенето е непривлекателно.
 

Най-отблъскваща за тях е миризмата (90 на сто). Здравните притеснения отстъпват на второ място. 75 на сто от участничките са признали, че се притесняват от пасивното тютюнопушене

Електронните цигари са непривлекателни само за 55% от жените. 62% обаче са казали, че не са известни дългосрочните ефекти от тях, а 42% - че те не са по-добри от тютюна.

Анкетата е направена сред 1006 необвързани на възраст от 18 до 76 години от компанията "Иноджин", произвеждаща портативни кислородни апарати. 57% от хората били непушачи, 24,3% - пушачи, а 18,7% се оказали почитатели на електронните цигари.

Безопасността на електронните цигари е спорна. Учени от университета на Калифорния в Лос Анджелис установиха, че те увеличават нивата на адреналина в сърцето и оксидативния стрес. Това са механизмите, с които тютюнът увеличава риска от сърдечносъдови заболявания.

Учени от университета на Калифорния в
Сан Франциско пък установиха, че тийнейджърите, които пушат електронни цигари, са изложени на същите химикали, с които тютюнът причинява рак.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама