Екатерина Захариева пристигна в Буенос Айрес

16:58, 20 май 18 / Политика 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна на летище “Министро Пистарини” в Буенос Айрес, столицата на Република Аржентина. Тя ръководи делегацията на ЕС на срещата на външните министри на страните от Г-20. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Аржентина е настоящият ротационен председател на организацията, предаде FocusNews.

Захариева ще има и двустранни срещи в рамките на посещението си. Аржентина е първата страна в региона на Латинска Америка, с която България установява дипломатически отношения (на 8 юли 1931-ва година). Многото аржентински граждани от български произход представляват естествен мост за задълбочаване на приятелството между двете страни.

По време на Българското председателство на Съвета на ЕС България продължи последователно да подкрепя и насърчава цялостното активизиране на отношенията между Европейския съюз и Аржентина, включително в контекста на преговорите за сключване на Споразумение за асоцииране между ЕС и Общия пазар на държавите от Южна Америка (МЕРКОСУР), както и по линия на диалога ЕС – ОДЛАК (Общност на държавите от Латинска Америка и Карибите).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама