Рийз Уидърспун продуцира филм за Навратилова

21:00, 17 май 18 / Култура 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рийз Уидърспун ще продуцира филм за живота на легендарната тенисистка Мартина Навратилова. Това ще е първата биографична лента за чешката спортистка.

Сюжетът ще се върти около социалните и политическите активистки възгледи на Навратилова, която защитава правата на жените и на членовете на LGBT общността. „Проблемите, с които се сблъсква Мартина, са по-актуални от всякога и затова е толкова важно да разкажем нейната история на новите поколения ангажирани млади хора, които може да не са наясно с нейната решаваща роля в борбата за правата на жените и за равноправие на LGBT общността“, заяви Карол Кох, който е програмен директор на компанията на Уидърсуп - Hello Sunshine.

Филмът ще включва материали и спомени на фенове на Навратилова от целия свят, които разказват за нейното огромно въздействие върху различни социални инициативи. Рийз ще се стикова с отличения с „Пулицър“ журналист Глен Гринвалд и Сузан Гилбърт за реализирането на лентата.

Междувременно 42-годишната актриса се е фокусирала и върху работата си по втория сезон на хитовия сериал „Големите малки лъжи“, където се разписва като главен герой и продуцент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама