Силен ръст на продажбите на нови автомобили в България

18:00, 19 май 18 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През април регистрацията на нови автомобили в Европейския съюз (ЕС) се върна по пътя на растежа след спад месец по-рано, като пазарът на моторни превозни средства се представи солидно във всички пет водещи пазари на стария континент, включително и във Великобритания. В същото време данните на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA) отчитат пореден здрав ръст от началото на годината при продажбите на нови автомобили в България, съобщава БНР.

Продажбите (регистрацията) на нови пътнически автомобили в Евросъюза се повишиха през април с 9,6% на годишна база след техен спад с 5,3% през март, като през четвъртия месец на годината бяха регистрирани нови 1 306 273 броя автомобили. Агенцията ACEA отбеляза, че през април е отчетен солиден подем и в петте водещи европейски автомобилни пазара, като най-силен растеж от 12,3% е отчетен в Испания следвана от Обединеното кралство с повишение от 10,4 на сто. Трябва да се има предвид, че това е първото нарастване на регистрацията на нови автомобили във Великобритания от 13 месеца насам. Добър растеж от 9,0% е отчете и във Франция, в Германия - с 8,0% и в Италия - с 6,5%.

В рамките на първите четири месеца на годината търсенето на нови автомобили в ЕС се увеличи с 2,7% до 5 478 442 броя. Испания остава лидер с повишаване на регистрираните нови автомобили с 11,0%, в Германия те се увеличават с 5,0%, а във Франция - с 4,4%. Въпреки силния ръст през април, регистрацията на нови автомобили във Великобритания се сви през първите четири месеца на годината с 8,8 на сто.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама