Ердоган планира предизборен митинг в Европа през май

16:05, 24 апр 18 / Свят 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че планира да организира предизборен митинг в Европа през май, но не пожела да уточни в коя страна ще бъде свикан той, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Ердоган посочи в изказване пред парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието в Анкара, че проявата е планирана да се състои в спортна зала в Европа и цялата подготовка е направена.

Миналата година по време на кампанията за референдума на 16-ти април за конституционни промени, разширяващи президентските пълномощия, Ердоган и европейските лидери влязоха в конфронтация по повод усилията на ПСР да организира предизборни митинги в Европа, където живее голяма турска диаспора. Германия, Холандия и Австрия са поставили забрана за водене на предизборна кампания на тяхна територия преди изборите в Турция.

Ердоган свика миналата седмица предсрочни президентски и парламентарни избори в страната на 24 юни, които ще се произведат в условията на извънредно положение. По график президентските и парламентарни избори трябваше да се състоят на 3 ноември 2019 г. Президентските и парламентарни избори са ключови, тъй като след произвеждането им ще влязат изцяло в сила конституционните промени, засилващи пълномощията на държавния глава.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама