10 неща, които показват колко силна е една връзка

19:10, 24 апр 18 / Любопитно 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вероятно всеки човек има известни съмнения относно отношенията си от време на време. Но как всъщност можем да разберем, че нашата връзка си струва положените усилия? Как можем да знаем, че точно този човек е точно това, от което се нуждаем? Опитайте се да прочетете тези прости твърдения и да си зададете въпроса: "Следваме ли тези правила?"

Можете да обсъждате спокойно бъдещето си

Ако не можете да планирате бъдещето си заедно, всички опити предизвикват безпокойство и не можете да обсъждате нищо, без да се карате, това е знак, че не се доверявате един на друг. И този тип взаимоотношения няма бъдеще. Въпрос на време е да се случи нещо, което да разруши връзката. В добри отношения партньорите са изправени пред бъдещето без страх и всъщност са развълнувани от това, което им предстои.

Спазвате обещанията си

В здравословно отношение хората се чувстват сигурни и се доверяват един на друг. Но можем ли дори да споменаваме доверието, ако забравят за обещанията и исканията на другите? Как можем да разчитаме на този тип хора? Важно е да уважавате чувствата и желанията на партньора си и да не правите обещания, които не можете да спазвате.

Не се контролирате

В добрите отношения хората не изпитват маниакалното желание да контролират живота на партньора си и не налагат своите възгледи върху неговите. Това поведение може да бъде объркано с грижата, но истинската причина е, че такива хора просто искат да контролират.

Успявате да се справите с различните си графици

Ако имате ваши собствени навици и вие и двамата не можете да намерите компромис или просто не искате да полагате усилия, това по никакъв начин не може да се нарече хармоничен живот. Хората, които се уважават взаимно, винаги ще намерят баланс, за да могат и двамата да се чувстват комфортно.

Животът ви не е изпълнен с драма

Животът ви не може да бъде тих и удобен, ако дори нямате възможност да говорите с партньора си, ако винаги трябва да отгатвате какво мисли и да се колебаете за това, което се случва. Това поведение е вид манипулация. Хората, които се обичат, не използват тези методи и никога не пазят чувствата си в тайна.

Гордеете се един с друг

Ако не можете да приемете постиженията си, това означава, че връзката ви се състои от съперничество, завист, ниско самочувствие и воля за контрол над всичко. В едно щастливо семейство хората са искрено щастливи за успеха на другия и те третират тези постижения като тържества, дори ако победите са незначителни.

Приемате плановете на другия

Ако не ви е грижа за чувствата на партньора си, никога няма да помните да ги информирате за промяна на плановете. Може дори да изключите телефона си и да не се замисляте изобщо. Но в добри отношения хората разбират, че всички ние попадаме в извънредни ситуации и те не избягват да обсъждат планове, които внезапно се объркват. Също така, те не се страхуват да се справят с аргументи и оплаквания, защото общите планове могат да бъдат отложени и аргументите могат да бъдат избегнати.

Знаете как да реагирате при скандал

Ако никога не спираш да мислиш за чувствата на партньора си, така че да не ги нараняваш дори и докато се карате, връзката ви е наистина силна. Никой не е имунизиран срещу конфликта, но любящите хора никога не се опитват да унищожат и да се нараняват един друг. И след един аргумент те не мълчат дни. Те просто говорят по въпроса и търсят най-правилното решение на проблема.

Не се ревнувате

Понякога ревността се превръща в мания и човек се превръща в тиранин, който третира партньора си като своя собственост. Този вид живот изглежда наистина неприятно.Възможно е да ревнувате от приятели, роднини и хоби, да предизвикате сцена или да накарате партньора си да се чувства виновен, но е много по-добре просто да се доверите на любимия си човек.

Не се оплаквате един от друг

Никога не е добре, ако не можете да говорите с партньора си и просто започнете да се оплаквате от него на приятелите си. Винаги може да се каже, че тази връзка е много трудна за вас и че се чувствате притеснени, но просто не искате да правите нищо. Можете да се превърнете в постоянно мрънкало и винаги се оплаквате от вашата жалка съдба и разбит живот. Или може да се опитате да промените ситуацията: като поговорите с партньора си и внимателно го слушате. Какво ще стане, ако вашите планове и изгледи съвпадат?

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама