500 долара глоба получи пътничка, влязла в САЩ без да декларира ябълка

18:40, 24 апр 18 / Свят 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Млада жена беше глобена с 500 долара за недекларирана ябълка, която получила на борда на самолета на път за САЩ.

"Абсурдно е да третираш един човек като престъпник, заради плод. Човекът от митницата ме попита дали пътуването ми до Франция е било скъпо и му отговорих "да". Не разбрах защо ми зададе такъв въпрос, а той просто каза "е, сега ще стане още по-скъпо, след като Ви глобя с 500 долара", споделя потърпевшата Кристал Тадлок, предава БНТ.

Ябълката на раздора получила от стюардеса на борда. Предстоял ѝ още един полет до дома и решила да я запази за него. Дори не я извадила от плика, върху който по ирония на съдбата пишело "насладете се".

"Разбирам какъв е законът и изискването да не се внасят съмнителни хранителни продукти, които могат да са заразени с бактерии. Но това е ябълка, при това дадена ми от американска авиолиния", изтъква Кристал.

Освен обвинението в контрабанда, жената е лишена и от досегашните си привилегии на редовен пътник, които ѝ позволявали да преминава през летищните проверки по-бързо. А от авиокомпанията пък заявили, че предоставяните от тях храни са само за консумация на борда и не могат да съдействат на своята пътничка за сполетелите я неволи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама