Започва официалната част от държавната визита на Еманюел Макрон в САЩ (ВИДЕО)

11:10, 24 апр 18 / Свят 25 657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп, френският му колега Еманюел Макрон и техните съпруги пристигнаха в резиденцията на първия американски президент Джордж Вашингтон за вечеря, предаде Асошиейтед прес. Макрон е на тридневно държавно посещение в САЩ, първото по време на администрацията на Тръмп. 

Ядрената сделка с Иран, конфликтът в Сирия и въпроси на сигурността и търговията, са част от темите, които ще обсъди в днешните си разговори във Вашингтон президентът на Франция Еманюел Макрон с американския му колега Доналд Тръмп. 

При пристигането си в Съединените щати Макрон определи визитата си като "много важна", предвид световния контекст, изпълнен с несигурност, проблеми и понякога заплахи. 

След частна вечеря в историческата резиденция "Маунт Върнън" край Вашингтон и кратка визита в Белия дом вчера, днес започва официалната програма от държавното посещение на френския президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит в САЩ, съобщи БТА.

Програмата предвижда официална церемония по посрещането на Макрон в Белия дом. После президентът ще разговаря с Доналд Тръмп по редица въпроси. Двамата ще дадат обща пресконференция. Ядрената сделка с Иран, конфликтът в Сирия и въпроси на сигурността и търговията, са част от темите, които ще бъдат обсъдени. 

При пристигането си в Съединените щати Макрон определи визитата си като "много важна", предвид световния контекст, изпълнен с несигурност, проблеми и понякога заплахи. 

Предвижда се още обяд в Държавния департамент с вицепрезидента Майк Пенс и с изпълняващия длъжността държавен секретар Джон Съливан. След това президентът на Франция ще участва в церемония на военното гробище в Арлингтън. Вечерта Тръмп и съпругата му Мелания дават в Белия дом държавна вечеря в чест на Еманюел Макрон и съпругата му Брижит.

В първия ден от визитата френският държавен глава посети за кратко Белия дом. Тръмп показа на семейство Макрон Овалния кабинет. После двамата президенти, придружени от съпругите си отидоха в градината на президентството. Там Тръмп и Макрон, "въоръжени" с големи златисти лопати, сипаха малко пръст на младата дъбова фиданка, подарена от Макрон на американския му колега.

След това с хеликоптер двете президентски двойки отидоха в историческото имение "Маунт Върнън" за частна вечеря. Там всичко случващо се остана извън погледите на журналистите. 

Малко се знае за днешната държавна вечеря, давана от Тръмп в чест на Макрон. Списъкът на около 120-те гости ще бъде съобщен малко преди началото ѝ. Засега се знае, че не са поканени представители на пресата и че ще има малко членове на Конгреса.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама