ГЕРБ няма да подкрепи Валери Симеонов за пушенето

12:35, 23 апр 18 / Политика 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ няма да подкрепи вицепремиера Валери Симеонов за идеята му пушенето в заведенията да бъде върнато в ограничен мащаб. Това стана ясно в изявление на премиера Бойко Борисов след представянето на последните данни за контрабандата на цигари.

ази идея не е гледана на коалиционен съвет", заяви премиерът и допълни, че това не означава, че Валери Симеонов не може да има свое мнение и свои предложения. Той подчерта обаче, че правителството е твърдо за ограничаване на тютюнопушенето.

Преди това Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, шефът на Агенция "Митници" Георги Костов, финансовият министър Владислав Горанов и представители на тютюневия бранш изслушаха последните данни за нивото на контрабандата на тютюневи изделия в България през последното тримесечие на 2017 г.

В сравнение на третото тримесечие на 2017 г. делът на контрабандните цигари се е вдигнал леко с 0.6 процента. Увеличението идва най-вече от дела на контрабандните цигари и тютюневи изделия в Хасково Свиленград и други градове в южна България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама