Нов критичен доклад на САЩ за България

11:00, 21 апр 18 / Политика 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тежките условия в затворите и арестите са посочени на първо място сред най-значимите проблеми на България в новия доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права в страната ни, предаде БНР.

Докладът съдържа анализ на положението в България през 2017-та година. В документа се посочват сериозни проблеми като липса на независимо правосъдие, корупция на всички нива на управлението, трафик на хора, както и насилие срещу етнически малцинства.

Държавният департамент отчита още, че българските власти са предприели мерки за осъждане и наказание на служители от силите за сигурност, нарушили човешките права, но действията им са недостатъчни и безнаказаността остава проблем.

Парламентарните избори в България през март миналата година преминаха без каквито и да било сериозни нарушения според оценката Централната избирателна комисия, се посочва все пак нещо положително в доклада. Държавният департамент припомня, че и според международните наблюдатели изборите в България са били свободни и честни въпреки някои недостатъци.

Гражданските власти поддържаха ефективен контрол върху силите за сигурност, гласи друга положителна констатация в доклада, публикуван на сайта на американското външнополитическо ведомство, съобщи БТА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама