Пускат 465 млн. лева зелени плащания преди Гергьовден

09:00, 22 апр 18 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Два дни преди Гергьовден ще бъдат направени Зелените плащания, които са в размер на 465 млн. лева, информира Агрозона. Да края на седмицата или в началото на следващата пък ще бъдат изплатени 34 милиона лева по агроекологичната мярка 214 от стария програмен период. Това плащане ще бъде последното по тази мярка, като средствата ще достигнат до бенефициенти, които трябва да получат средства за направление ВПС 1 – Възстановяване и поддържане на затревени площи с висока природна стойност, за което се изисква всяка година земеделските стопани да отбележат дали ще косят или ще има паша върху постоянно затревените площи. За двата вида практики е забранено използването на минерални торове и ПРЗ и не трябва да се изграждат нови отводнителни системи.

Средствата са предвидени също така за пасторализъм, традиционни овощни култури, сеитбооборот, контрол на почвената ерозия, местни породи и направление ВПС 4, което се отнася за поддържане на местообитания на защитени видове в обработваеми земи.

Очаква се също така в първите дни на следващата седмица тютюнопроизводителите да получат по сметките си 85-те млн. лева, стана ясно на днешното правителствено заседание. Финансовият ресурс се отпуска по Схемата за преходна национална помощ за тютюн, необвързана с производството.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама