Ваксините, които се използват в България, са на най-високо ниво

18:00, 18 апр 18 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ваксините, които се използват в България са на най-високо ниво и гарантират безопасност на децата и гражданите. Ваксините се произвеждат от водещи фармацевтични компании, които са подложени на постоянен контрол. Това каза д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазване към 44-то Народно събрание, предаде БТА.

Според здравният инспектор д-р Ангел Кунчев родителите, които съзнателно отказват да слагат ваксини на децата си, са много добре организирани, доста шумни и активни в социалните мрежи. „Работата с тях е по-трудна, защото често са крайни и не позволяват обсъждане, не приемат друго мнение“, заяви д-р Кунчев.

По думите му процентът на родителите, които са категорично срещу ваксините, не е толкова голям, но гласността, която те дават чрез социалните мрежи, е много висока, поради което се създава впечатление, че са болшинство.
 
Д-р Дариткова каза, че хората трябва да знаят, че макар и здрави, като носители на болест, която не са имунизирали, могат да се окажат тежки заразоносители.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама