Цветанов: На Румен Радев му е харесало да управлява еднолично

13:12, 24 фев 18 / Политика 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Опонентите ни генерират скандали, за да се отклони вниманието от това, което прави премиерът Бойко Борисов, министрите и управлението на ГЕРБ. Опозицията вдига скандал след скандал, но това няма да доведе до дивиденти за БСП. Тя не може да е алтернатива на сегашното управление. Трябва да преодолеем тази агресивност", заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов. Политикът участва в деветия Зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански, организиран от МГЕРБ, Фондация "Ханс Зайдел" и Сдружение ГЕРБ.

На въпрос за напрежение между институциите Цветанов каза, че на Румен Радев му е харесало да управлява еднолично, когато миналата година назначи служебен кабинет. "Държвниятг лава трябва да действа в съответствие с правомощията си по Конституция - да бъде обединител на нацията. А той действа с БСП за дестабилизация на страната, предизвикване на предсрочни избори, назначаване на служебен кабинет и еднолично да управлява. След евентуални такива предсрочни избори пък се цели тежка политическа криза и невъзможност да се състави правителство. Такъв беше и сценарият миналаа година. На президента му се искаше да управлява, а БСП не можеха и искаха да влязат чрез аварийна ситуация през задния вход", добави Цветанов и попита: "Нормално ли е да говори за беквокали, които пеят силно и фалшиво? Налага вето след вето. Кажете ми едно политическо послание на Радев, което да остави дълбок отзвук в обществото и да се коментира дълго време? Всеки скандал, обаче провокиран от него се коментира седмици наред".

Цветанов направи аналогия между "носенето на шербет" и днешната среща в Сандански. "Все едно да кажете, че кметът на града Кирил Котев, който е домакин, сервира шербет. Ако си държавен глава трябва да поощряваш всяко едно политическо действие, в което държавата е център на международните събития. Завистта не трябва да е водеща", отбеляза заместник-председателят на ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама