Посрещаме бойците от 34-тия контингент в Афганистан

12:50, 24 фев 18 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Военнослужещите от 34-тия контингент на Въоръжените сили на Република България се завърнаха в страната рано сутринта днес, 24 февруари, участвали в международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан “Решителна подкрепа“.

Контингентът е в състав от 100 военнослужещи, от които 8 жени. Той включва национален елемент, група за охрана на летище Кандахар в състав 76 военнослужещи, както и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО, съобщиха от Министерството на отбраната. На летище София военнослужещите бяха посрещнати от началника на щаба на Съвместното командване на силите флотилен адмирал Димитър Йорданов, който ги поздрави за достойно изпълнените задачи по време на мисията.

Национален командир на 34-ия контингент е полковник Светослав Халваджиев от Командването на Сухопътните войски. Помощник-национален командир на контингента, той и национален командир на контингента в Кабул е полковник Стоян Стоянов от дирекция „Логистика” – МО, а командир на групата за охрана - капитан Георги Перчемлиев от поделение 42 000 – Карлово.

Тридесети и четвъртият български военен контингент, участващ в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан изпълняваше задачи, свързани с охрана, механизирани и пеши патрули, контрол на автомобилен и пешеходен трафик, както и обучение, съветване и методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама