Грешки в британското здравеопазване - причина за смъртта на 22 300 души годишно

19:00, 23 фев 18 / Свят 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици милиони грешки в британското здравеопазване, свързани с погрешно предписване на медикаменти и съблюдаването на тяхната употреба, допринасят за смъртта на 22 300 души годишно, показва проучване, поръчано от правителството, предаде БНР. 

Сред най-често срещаните грешки са липсата на контрол след предписването на силни лекарства, лоша комуникация между личните лекари и болниците и изписването на неправилни медикаменти. 

Министърът на здравеопазването Джеръми Хънт заяви, че въпреки мерките всеки ден умират 4-5 души поради споменатите грешки, като изтъкна: "Необходимо е създаването на култура на проверки за прекратяването на тази тенденция и да се учим от грешките си".

Хънт оповести нови мерки за намаляване на грешките в здравеопазването и подобряване на сигурността на пациентите, които се очаква да струват 1,6 милиарда паунда годишно. От Кралския колеж на личните лекари обаче заявиха, че е необходимо да се намери дългосрочно решение на проблема с адекватно финансиране на здравните служби и осигуряване на кадри при съществуващото голямото натоварване на медицинските работници. 

Министърът на здравеопазването в сянка Джъстин Мадърс заяви, че само в Англия има недостиг от 100 000 персонал в здравеопазването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама