Делян Добрев: Сделката за ЧЕЗ ще мине най-щателна проверка от КЗК и КЕВР

12:50, 23 фев 18 / Политика 25 624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска в пленарната зала премиерът Бойко Борисов да даде отговори за сделката с ЧЕЗ. Също така тя поиска позиции и от президента Румен Радев и омбудсмана Мая Манолова. Нинова обясни, че става дума за националната сигурност. В отговор, Делян Добрев, който е и председател на енергийната комисия в парламента, заяви, че не трябва от енергетиката да се прави политика и сделката ще мине най-щателна проверка от КЗК и КЕВР.

"Призоваваме всички институции и гражданското общество като един да застанем този път, отново казвам, без оглед на политическите си пристрастия да кажем "Не си даваме държавата, г-н Борисов, нито на Гинка от Пазарджик, нито на този, който стои зад нея. И вие, г-н Борисов, носите персонална отговорност за сключването на тази сделка", заяви Корнелия Нинова.

"Няма нужда да драматизираме, г-жо Нинова. Аз също изразих опасения, зададох въпроси. В крайна сметка обаче, в България си има институции. Няма нужда Вие да ги призовавате, за да си свършат те работата. Много добре знаете, че, въпреки че ЧЕЗ са избрали за единствен, с който да преговарят, българската група Интерком, тази сделка ще мине най-щателна проверка от КЗК и КЕВР", отговори Делян Добрев.

Вицепремиерът Валери Симеонов също коментира сделката с ЧЕЗ и каза, че става дума за сделка между два търговски субекта и не вижда основание държавата да се намесва в това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама