Елена Папаризу с първи концерт у нас

14:20, 22 фев 18 / Култура 25 807 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една от най-успешните и популярни гръцки звезди на всички времена, за първи път ще излезе на българска сцена. Елена Папаризу е победителка в престижния музикален конкурс "Евровизия", жури в телевизионното шоу "Гласът на Гърция" и певица в дуета "Антик", а всички нейни албуми са платинени.

Елена Папаризу обещава незабравимо шоу и много изненади на 27 май в зала 1 на НДК, когато ще изпълни както хитове като My Number One, Mambo, Haide, Fiesta, Baby It`s Over, така и песни от новия й албум Ouranio Toxo (2017). 

Родена е в гръцко семейство в град Гьотеборг, Швеция. Талантът й се изявява още в детските години и неслучайно учи в гимназия по театрално и музикално изкуство. Когато е само на 17 години, тя и Никос Панайотидис създават "Антик". С песента (I Would) Die for You дуетът представя Гърция в музикалния конкурс "Евровизия" през 2001 г. и се класира на трето място. 

Само четири години по-късно като самостоятелен артист Елена Папаризу печели световно признание и първото място в "Евровизия" с песента My Number One. Началото на соловата й кариера бележат договорът със Sony Music Greece и първият й сингъл Anapantites Klisis (2003), последвани от дебютния албум с двойно платинен статус Protereotita (2004). 

Елена Папаризу получава многобройни признания за таланта си, като през годините тя е най-награждаваният гръцки изпълнител от MAD TV и има рекорден брой награди – 23. През 2010 г. Forbes я обявява за една от най-влиятелните звезди в Гърция, а Alpha TV й отрежда 14-то място в класацията "30-те най-популярни гръцки певици за последните 50 години". 

Билети за шоуто вече се продават на цени от 30 до 80 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама