Нинова: Борисов излъга, че оттегля Истанбулската конвенция

15:55, 20 фев 18 / Политика 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Борисов излъга преди седмица, че оттегля Истанбулската конвенция, „докато не се постигне консенсус”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Не знам какъв консенсус търси след като го няма в собствената му партия, в собствената му парламентарна група, при коалиционните му партньори, а ако очаква такъв от БСП - няма да го получи. Ние по тази тема имаме собствена позиция и тя няма да се промени, какъвто и натиск да ни се оказва, категорична беше тя.

Конвенцията не само че не е оттеглена от парламента, но и е разпределена на парламентарните комисии - по правни въпроси, по въпросите на децата, младежта и спорта, по образованието и науката, а е гледана вече в комисията по външна политика и има доклад по нея“, каза още лидерът на БСП.

Ще повярваме в думите му, ако в сряда на заседание на Министерския съвет правителството реши Истанбулската конвенция да бъде оттеглена от парламента“, заключи по темата Нинова.

Лидерът на БСП застана зад скандалното изявление на Валери Жаблянов, което той направи за Народния съд.

Заставаме зад Валери Жаблянов. Не смятаме, че той трябва да си даде оставката като заместник-председател на НС, но ако това стане – няма да предлагаме друг кандидат за неговото място в парламента“, каза Нинова.

Припомняме, че миналата седмица ГЕРБ поиска оставката на Жаблянов от поста заместник-председател на Народното събрание. Причината е, че той е авторът на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която „Народният съд“ е „необходимо и неизбежно правосъдие“.

Въпреки че гледната точка на Жаблянов беше премахната от официалната позиция на БСП, тя предизвика вълна от възмущение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама