Eлена Йончева ще съди Цветанов за клевета

15:45, 20 фев 18 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатът от левицата Елена Йончева заяви, че ще съди председателя на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов. Причината са думите му, че е източвала КТБ заедно с приближен на Цветан Василев. От левицата видяха разследването на Йончева за оградата по границата като причина за атаката на управляващите.
 
"По отношение на думите на г-н Цветан Цветанов,
че съм източвала КТБ бих искала да кажа, че за тази клевета ще потътря своите права в съда. Г-н Цветанов има опит в разпространяване на лъжи, на клевети, на охулване и поради тази причина Европейският съд по правата на човека е осъдил България над шест пъти. Именно поради лъжите, които г-н Цветанов изрична през последните години", коментира Йончева.
 
"По отношение на т. нар.
инженерно-преградно съоръжение, или оградата, ние вече в продължение на 10 дни настояваме от главна прокуратура да ни предоставят доклада на ДАНС. Лично съм се обаждала в ДАНС с настояване този доклад да бъде предоставен на нашата парламентарна група. В този доклад се казва, че стойността на оградата е извършена със завишена проектна стойност в сравнение с пазарните цени. Този доклад на ДАНС е разгромяващ и ние настояваме прокуратурата да образува дело. Защо до този момент това дело не е образувано? Това е скандално! За информация на ДАНС се говори още в правната комисия. Главният прокурор г-н Цацаров съобщава още в правната комисия в Народното събрание на 6.12.2017 г. От тогава са минали повече от два месеца", посочи Йончева.
 

Депутатът от левицата попита: "Къде е този доклад на ДАНС? Защо българското общество не е запознато с този доклад? Защо до този момент не е започнало разследване за тази огромна корупционна схема, за тази търговия с нашата национална сигурност? Това е въпросът, който опитваме да зададем вече 10дни и на ДАНС, и на главния прокурор".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама