Какво ще стане, ако Тереза Мей заплаши да напусне ЕС без споразумение?

20:52, 10 фев 18 / Свят 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британската икономика ще пострада с 252 милиарда паунда, ако Тереза Мей заплаши да напусне Европейския съюз без споразумение, сочи анализ на официалните прогнози. Брекзит, без размуна сделка ще доведе до спад на БВП с повече от четвърт трилион паунда.

По-малко неблагоприятните условия, според които Великобритания ще сключи споразумение за свободна търговия с останалата част от ЕС, все пак отново ще доведат до по-ниски държавни приходи - 131 милиарда долара за същия период.
Групата „Най-доброто за Великобритания“, която се опитва да спре Брекзит, заяви, че нейното проучване, базирано на „изтекла“ от тях информация за правителството, е напълно възможно Брекзит да доведе до черна дупка в британската икономика.
"За съжаление сега виждаме икономическият анализ да стане и това означава, че сме изправени пред масивен удар на Брекзит", каза Марк Малок-Браун, председател на организацията.
В още един удар на правителството, той също така предупреди, че печалбите от сделки за свободна търговия с други големи страни няма да компенсират - увеличение от само 0.2% за 15 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама