Научете се да се извинявате

14:00, 20 дек 18 25 Автор:
Снимка: кадър/ Канал 3

Преди дни президентът, придружаван от съпругата си и външния министър Екатерина Захариева бе на официално посещение в Йордания. Една негова дебелашка шега-закачка предизвика поредна порция неодобрение в общественото пространство.

Българският президент заяви на йордански лекар, че сигурно е щастлив защото не е женен за българка?! Последвано от силно собствено кикотене пред присъстващите в залата, което сигурно отразява доволството от оригиналния хумор пред чужденците. Всичко това разбира се, пред погледа от първия ред на съпругата му и външният ни министър.

Недостойно и срамно- са само част от завалялите коментари. Оставяме настрана темата за уместно-неуместното, образа на българката, съпругата, семейството, уважението, президентската институция и международната обстановка...

Г-н Президент, ще може ли по време на вашия мандат енергията, която демонстрирате за критики, понякога да насочите и към вашата собствена особа? Съберете малко сила да поднасяте и извинения, би било полезно за всички.

Всъщност, не се сещаме какво бихте определили като добро, което се случва по нашите ширини, освен вашата визия за България.