Пазарджишка болница получи 450 хиляди лева за ремонт и апаратура

14:56, 29 дек 18 / Здраве Сподели в: 25 1161 Topnovini Автор: Topnovini
1

Министерството на здравеопазването отпусна допълнителни 450 хиляди лева на пазарджишката многопрофилна болница. Само преди дни здравното заведение, което основно обслужва областта, получи други 230 хиляди лева за нови хемодиализни апарати, предаде Novini.bg.

Според ръководството на болницата подобна финансова подкрепа се получава за първи път от години насам. 40 хиляди лева ще бъдат вложени за ремонт и нова апаратура в Съдебна медицина. С останалите 415 хиляди лева ще се ремонтират Неврологичното и Инфекциозното отделение. Предвидено е да се закупи и нов ренгенов апарат.

„Смятам, че това е правилният начин - държавата да подпомага областните и общинските болници, а не да се разкриват непрекъснато нови частни заведения за лечение. Защото често ни се налага да се справяме с усложненията оттам, коментира директорът д-р Васил Вълчев. 

Той уточни, че с парите от първия транш вече са закупени осем чисто нови апарата за хемодиализа, два от които супер модерни.

Припомняме, че преди седмица стана тежка катастрофа стана между селата Звъничево и Братаница, при която загинаха петима души, а други двама бяха ранени. Именно в МБАЛ - Пазарджик една от ранените жени бе оперирана успешно.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани