Мъж, заплашващ да взриви мост в Киев, откри стрелба

18:03, 18 сеп 19 / Свят 25 810 Topnovini
1

Мъжът, който заплаши да взриви мост в Киев, откри стрелба, съобщава РИА Новости. 

Малко преди това неизвестен мъж заплаши да взриви мост близо до станция на метрото в украинската столица. Междувременно стана известно, че мъжът е заплашил да взриви и държавни институции.

Силите на реда провеждат специализирана операция, а делото е квалифицирано като подготовка за терористичен акт.

Според очевидци, мъжът пристигнал на моста с кола, извадил предмет, подобен на експлозивно устройство, както и автоматична пушка, и открил огън. Стрелецът изглеждал на около 35 години и е бил облечен в камуфлажна униформа.

Движението от гара „Днепър“ до гара „Лесная“ на киевското метро е спряно.

На мястото на инцидента е ръководството на Главно и Териториално полицейско управление, патрулни отряди, полицейски служители с кучета, специални части и сапьори.

Полицията е задържала мъжа, като според уебсайта на градската администрация в Киев, той е участник във военните операции в Донбас.

Според „Украинская правда“, името на този мъж е Белко. Той е със звание старши сержант и е служил като началник в радиоцентъра на полевия комуникационен център на военно поделение A 3628, разположен в Киев.

"На 26 юни съдът е признал Белко за виновен за нерегламентирано напускане на военното поделение, като го е осъдил на арест за период от седем дни", се казва в доклада на полицията.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.