Торнадо взе три жертви в Мисури

15:00, 23 май 19 / Свят 25 232 Topnovini
1

Мощно торнадо връхлетя в Мисури, убивайки трима души, събаряйки електропроводи и дървета, разбивайки прозорци и оставяйки след себе си улици, осеяни с отломки.

Големи щети има в столицата на щата Джеферсън Сити и поне девет души са били хоспитализирани след бурята в сряда.

Лошото време принуди хората да се приютяват, когато проливният дъжд, градушка, вятър и мълнии се стовариха върху щата, засягайки също така съседните Оклахома и Канзас.

"Потвърдено мощно торнадо – подслонете се сега!", написа в Twitter Националната метеорологична служба, цитирана от БГНЕС.

Три смъртни случая бяха потвърдени в Голдън сити, на 270 километра югозападно от Джеферсън, съобщи Министерството на обществената безопасност на Мисури, което също съобщи за деветте ранени.

Видеоклипове, излъчени по CNN показаха изкоренени дървета, разбити витрини и улици, пълни с отломки, разхвърляни от бурята.

Държавните служители в Мисури, чието присъствие на работа не беше належащо, бяха инструктирани да останат в къщи в четвъртък.

Служители на извънредни ситуации извършиха претърсвания от врата до врата поради информации на попаднали в капан хора, докато властите предупреждаваха за наводнения.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани