Бебе по памперс бе спасено на магистрала от шофьорка

15:00, 11 яну 19 / Свят Сподели в: 25 647 Topnovini Автор: Topnovini
1

Шофьорка на автобус спаси малко дете от измръзване в Милуоки, САЩ. Жената беше наградена за доброто дело, а видеокамерите на автобуса заснели целия случай.

Ирена Ивич карала по обичайния маршрут. През стъклото видяла детето, само на улицата. Момиченцето, което било само на годинка, ходело по един от мостовете в града.

Температурата била под нулата, а детето било босо, само по памперс и с тънка пижама. То плачело и вървяло неориентирано по тротоара. Жената спряла автобуса и изтичала да помогне. Взела момиченцето и го отнесла на топло в автобуса.

"Даже не помня какво казаха пътниците. Бях много разстроена", каза Ивич.

Хората в автобуса били шокирани. Една от пътничките дала якето си, за да завият момиченцето. После се обадили в полицията. 

Ивич, която има две деца, приспала момиченцето, докато дойдат униформените. Оказало се, че детето не е пострадало. Според баща му, майката, която имала психически проблеми, вероятно е завела детето в близката църква и е забравила за него.

"Полицията донесе детето и ме попита дали е мое. Признателен съм", заяви бащата на детето Хасан Касим.

Общината даде благодарствена грамота на Ивич. От градската управа казаха, че за няколко години това е деветият случай, в който техен шофьор намира дете в беда на улицата.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани