Белият дом: Убедени сме, че F-16 предлага на България най-доброто

19:50, 08 яну 19 / Свят 25 500 Topnovini
1

Администрацията на президента Доналд Тръмп приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България и очаква нейния предстоящ избор на нов многоцелеви изтребител. Това се казва в изявление на Белия дом.

"Съединените щати остават ангажирани да работят заедно с българското правителство по определяне на окончателните параметри на потенциална продажба на F-16, така че да отговарят на бюджетните и оперативни изисквания, като едновременно с това предлагат отлични оперативни способности", се казва в изявлението.

"Ние сме убедени, че F-16 предлага на България най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски военновъздушни сили. Ако F-16 бъде избран от България, то той ще служи на българските Военновъздушни сили ефикасно и надеждно десетилетия наред. F-16 предлага също така и най-модерна технология. Придобиването му от България ще предостави на българските Военновъздушни сили възможността надеждно да защитават българското въздушно пространство и да участват в операции заедно с НАТО и всички други военновъздушни сили, които притежават F-16, включително всички съседни на България страни", казват още от Белия дом.

"Придобиването на изтребителя F-16 ще продължи да засилва дългосрочната подкрепа и сътрудничество с Военновъздушните сили на САЩ и другите натовски военновъздушни сили", се казва още в изявлението.

"Съединените щати очакват да продължат разговорите с правителството на България при придвижването на това решение".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани