Заев: Вярваме, че Хърватия първа ще подпише членството на Македония в НАТО

12:30, 04 дек 18 / Свят Сподели в: 25 403 Topnovini Автор: Topnovini
1

Премиерът на Македония Зоран Заев е на официално посещение в Хърватия. Той изрази благодарност към хърватските граждани и към колегата си Андрей Пленкович за подкрепата спрямо страната в интегрирането й към ЕС и НАТО.

"Вярваме, че Хърватия ще бъде една от първите държави, които ще подпишат протокола за членство на Македония в НАТО, както и че Македония ще бъде 30-ата държава-членка. Имаме договор и с България. Правим реформи в съдебната система, медиите, публичната администрация, борбата с престъпността и корупцията. Очакваме, че ще започнем преговори с ЕС през юни. Това посещение в Хърватия е просто още едно силно послание за голямо приятелство между двете страни", заяви Заев, цитиран от БГНЕС.

"В Македония бяха взети важни решения. Считам, че до края на януари парламентът ще подкрепи Договора с Гърция, последван от подкрепата на Договора от Гърция и от протокола за членството на Македония в НАТО", добави Заев.

Хърватският премиер Пленкович подкрепя политиката на македонския си колега, като заяви, че Заев и правителството са взели редица смели решения, които ще се отблагодарят с официално членство в НАТО и с начало на преговорите с ЕС.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани