Заев: Ще има смяна на министри

17:15, 08 ное 18 / Свят Сподели в: 25 583 Topnovini Автор: Topnovini
1

Реконструкция на правителството няма да има, но вероятно ще има смяна на министри, заяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от агенция МИА, съобщи БТА.

Ако някой министър не идва в правителството, логично е кабинетът да седне, да помисли, това да се промени. Такъв е редът. Разбира се, разговаряме с коалиционните партньори, които споделиха отговорността с нас и в частта на другите ресори, каза Заев.

Запитан за член 36 от конституцията, където с конституционните промени името Република Македония не се променя и за което имаше реакции в Гърция, Заев посочи, че това са исторически части в самата конституция и гръцката страна разбира това. "

Не може да кажете, че антифашистката борба е създала Северна Македония, тя създаде Република Македония. Това е историческата част. Навсякъде, където има исторически контекст, не е нужно името да се променя", обясни Заев.

 Той не пожела да коментира вчерашния протест пред съда и исканията президентът Георге Иванов да помилва бившия лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и други лица, обвинени от Специалната прокуратура. "Не вярвам, че в Македония ще се случват такива работи", каза Заев.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани