Мауридес преминава в Рапид (Виена) във вторник?

12:50, 21 яну 19 / Спорт 25 335 Topnovini
1

Бразилският нападател Мауридес ще бъде представен като ново попълнение на "Рапид" (Виена) във вторник, съобщават местните медии. Мауридес напусна лагера на ЦСКА в Испания и отпътува за австрийската столица, където ще премине медицински изследвания.

От "Рапид" не потвърдиха официално сделката с българския вицешампион, но признаха, че най-вероятно утре ще обявят името на новопривлечен нападател. "Мисля, че представянето ще бъде във вторник, защото се нуждаем от още време, за да оформим нещата", коментира спортният директор на виенчани Фреди Бикел.

Той не пожела да коментира конкретно име, като допълни, че в листата на клуба остават трима нападатели - Мауридес, Андрес Фомбергар от Лайбах и още един неназован таран.

"В нашата списък има трима кандидати. Да, Мауридес е един от тях, но все още нищо не мога да потвърдя", каза Бикел.

Спортният директор на "Рапид" подчерта, че и за тримата е постигната устна договорка за личните им условия, както и с клубовете им за трансфер, но няма нищо подписано.

Ако Мауридес премине успешно медицинските тестове, "Рапид" ще започне незабавно финални разговори с управата на ЦСКА. Трансферната сума за играча се очаква да бъде 1,3 милиона евро, въпреки че според sport.oe24.at астрийците ще заплатят около 1,5 милиона евро за бразилеца, като с бонусите сумата може да нарасне до около 2 милиона евро.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 29 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.