Депутатите се скараха за минималната пенсия

19:59, 03 дек 19 / Политика 25 3300 Биляна Иванова
1

Въпросът колко да бъде минималната пенсия догодина нажежи страстите в парламента. До гласуване на предложението на управляващите за 250 лева така и не се стигна. Наложи се зам.- председателят Емил Христов да прекрати заседанието.

БСП, "Воля" и "Атака" настояха пенсията да се вдигне до 300 лева. От левицата поискаха всеки депутат да стане от мястото си и да каже съгласен ли е.

Емил Христов не подложи това на гласуване, обоснова се че вече е стартирал процедурата за целия текст за минималната пенсия. От БСП и "Атака" реагираха остро, станаха от банките и заобиколиха Христов. Той обаче не отстъпи. По правилник не можа да обяви почивка затова направо прекрати дебатите за днес.

Първо четене: Приеха бюджета на ДОО, патриотите предлагат 250 лева минимална пенсия

Така колко ще бъде минималната пенсия ще разберем утре, когато гласуването на бюджета на общественото осигуряване ще продължи.

Депутатите вече одобриха финансовата рамка от 12,4 млрд. лева, с 696 млн. лева повече в сравнение с тази година. Максималният осигурителен доход остава 3000 лева, а минималният се увеличава от 560 на 610 лева.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани