Кирил Добрев: Сергей Станишев иска пак да е председател на БСП

18:36, 18 ное 19 / Политика 25 1304 Topnovini
1

„Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) – Сергей Станишев, отново иска да застане начело на БСП.” Това каза в „Лице в лице” по bTV зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

Фокус в разговора с него беше разделението в БСП и вътрешната опозиция, която отново разкритикува управлението на левицата заради резултатите на местните избори.

„Да каже: „Аз искам да съм новия лидер на БСП, аз ще се явя в предстоящата кампания. В нея ще ви покажа как нещата трябва да станат. Мандатът ми в ПЕС приключва, БСП върви нагоре и е нормално пак да искам да се яхна върху нея и да се кача на власт”. Това са най-откровените думи, които може да каже Станишев. Аз съм убеден, че той отново иска да бъде лидер на БСП и във всичките му изказвания прозира само това”, коментира Добрев.

Той посочи, че между двата доклада, които бяха представени на пленума – единият на Националния предизборен щаб, другият на алтернативния щаб на Станишев, първият е бил по-обективен, по-критичен и с по-ясна визия. Докладът на опозицията Добрев определи като дребнав и непредлагащ реални решения освен оставка на цялото ръководство.

„Те нямат визия как да се развива партията занапред. Те говорят за минали времена”, добави Добрев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли да бъде променян романът "Под игото" на Иван Вазов?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 145 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.