Сидеров настоява за одит в БНТ

13:26, 14 окт 19 / Политика 25 1917 Topnovini
1

Волен Сидеров настоява парламентът да възложи на Сметната палата да извърши одит на БНТ за периода от 1 януари 2017 г. до 31 октомври 2019 година. За този период телевизията е имала трима генерални директори- Вяра Анкова, Константин Каменаров и Емил Кошлуков. 

Проекторешението е внесено в деловодството на Народното събрание. Подписано е и от останалите вече независими депутати- Маргарита Николова, Павел Шопов, Явор Нотев и Десислав Чуколов.

Според „Атака“ националната телевизия е наложила „безпрецедентна цензура“ върху Волен Сидеров. А времето в предаването „Референдум“, предвидено в споразумението, му е било отнето.

От партията обръщат внимание, че БНТ се финансира основно от държавния бюджет, а основната й мисия е да информира гражданите, за да вземат правилно решение кои политики и партии да подкрепят на местните избори.

Сидеров обвини ЦИК в двоен стандарт в скандала с БНТ

Припомняме, че искането за финансов одит идва след участието на лидера на „Атака“ в предаването „Референдум“ на 1 октомври. Тогава Волен Сидеров влезе в спор с Юлиан Ангелов от ВМРО. Микрофонът му беше спрян, а водещата Добрина Чешмеджиева извика охраната. Сидеров каза за Ангел Джамбазки, че е „гей, който трябва да оглави гей парада“. В отговор Ангелов му отговори, че е в неадекватно състояние. Предаването беше спряно и свалено от сайта на БНТ.

От СЕМ подкрепиха екипа на предаването, а от ЦИК обявиха, че Волен Сидеров ще бъде глобен. В официално становище от БНТ забраниха на лидера на „Атака“ да участва в предаванията й. А той обяви, че ще съди телевизията. Партията му организира и протести пред БНТ.

Сидеров: Аз направих Кошлуков директор, аз ще го сваля

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 67 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.