Кристиан Вигенин: Министър Владислав Горанов да понесе отговорност след хакерската атака

20:03, 16 юли 19 25 427 Topnovini
1

''Най-малкото министърът на финансите Владислав Горанов трябва да поеме отговорност, става въпрос за изключителен пробив в сигурността на страната'', това каза заместник-председателят на Народното събрание от БСП Кристиан Вигенин в ефира на БНТ.

По думите му това няма как да мине само с "мънкане в парламента", а трябва да се понесе и политическа отговорност.

Горанов за хакерите: Тези „герои” подлагат на риск милиони граждани

"Проблемът е много сериозен, струва ми се министрите са притеснени и объркани, тъй като мащабът не е изяснен. Има тежки проблеми относно киберсигурността в страната, това не е тайна", коментира той.

Вигенин очаква в следващите дни да бъдат представени конкретни мерки срещу проблема. Той каза още, че чрез субсидиите и възможността партиите да се финансират от физически и юридически лица се узаконява корупцията.

"Не се гарантира равнопоставеност на политическите формации. ГЕРБ се опитват да спечелят служебна победа на предстоящите избори", каза Вигенин.

Владислав Горанов: Извинявам се на уязвените от хакерската атака срещу НАП български граждани

Според него мнозинството за пореден път променя изборните закони преди избори, нещо недопустимо за демократична държава. Относно машинното гласуване, Кристиан Вигенин допълни, че опозицията не е била търсена, за да бъдат обсъждани конкретни решения.

На първо четене: Отмениха машинното гласуване

''Машинно гласуване ще има, когато имаме мнозинство в НС, ще го върнем'', каза още той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.