Борисов: Македонците трябва още да узреят за дата за преговори за членство в ЕС

19:20, 20 юни 19 / Политика 25 300 Topnovini
1
2
3
4

Премиерът Бойко Борисов заяви в Брюксел, че македонците трябва още да узреят, за да получат дата за начало на преговори за присъединяване към ЕС.

„Те имат много неща да поправят още. Нека не ме разберете грешно, но докато се спори Гоце Делчев българин ли е, македонец ли е – това дребнотемие за едни герои, които действително са се били за България и за Македония, за родния край, и най-хубавите ни песни са свързани с тях… И непрекъснато опозицията ще ме подпитва какво прави комисията… Нека да узреят“, подчерта Борисов.

Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

„Не мога да го допусна това – България направи всичко, и те се изстреляха в небето. Сега те трябва да правят компромиса в комисията и антибългарската реторика“, добави още Борисов.

Преди началото на заседанието на Европейския съвет в Брюксел Борисов заяви, че консултации вървят по всички пет важни позиции в Европа, Премиерът беше скептичен, че днес ще се постигне съгласие.

„Въртят се различни кандидати, ние имаме партийно решение с шпиценкандидат. Надали ще се договорим тази вечер, но консултациите ще продължат“, заяви Борисов.

Той беше категоричен, че всяко прибързано изказване по темата би било грешка, съобщиха от правителствената пресслужба.

Попитан от медиите кой ще бъде българският еврокомисар, премиерът Борисов отговори, че не вижда защо някой друг трябва да заема мястото на Мария Габриел.

„Тя е прекрасен комисар. Изкара най-добър резултат на изборите“, изтъкна министър-председателят и изрази мнение, че страната ни има модерен и хубав ресор в настоящия състав на Европейската комисия.

Борисов обяви, че 2,2 млрд. лв. е предложената цена за нови американски F-16.

Министър-председателят Бойко Борисов обърна внимание на случващото се между Турция, Гърция и Кипър, като изрази надежда страните да намерят дипломатичен начин да решат въпроса.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани