Румен Радев ще посети Националното тактическо учение „Ответен удар 2019“

08:00, 19 юни 19 / Политика 25 135 Topnovini
1

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще присъства на деня за високопоставени гости на Националното тактическо учение „Ответен удар 2019“, което се провежда на полевия учебен полигон „Ново село“.

Военен парашутист е загинал по време на учението на НАТО край Пловдив

Учението ще бъде наблюдавано от началника на отбраната генерал Андрей Боцев. Поканени са още народни представители,  посланици, военни аташета и висши офицери от армиите на страните-участнички.

Националното тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар 2019“ започна на 7 юни тази година. В него участват 600 военнослужещи от Сухопътни войски на Българската армия и 200 военнослужещи от Сухопътни войски на САЩ, Албания, Северна Македония и Гърция.

Учението е планирано под ръководството на  командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Офицер, провеждащ учението, е командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, а директор на учението е заместник-командирът на 2-ра механизирана бригада полковник Недялко Ников.

Взаимодействието на участващите военни формирования в изпълнението на задачи, характерни за съвместна отбранителна операция, ще наблюдават също генерал-адютантът на Националната гвардия на щата Масачузетс генерал-майор Гари Кииф, началникът на Генералния щаб на армията на Северна Македония генерал-лейтенант Васко Гурчиновски и началникът на Главния щаб на Сухопътните войски на Гърция генерал-лейтенант Георгиос Камбас.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани