Весела Лечева: Конгресът на БСП беше вот на доверие към Нинова

08:05, 17 юни 19 / Политика 25 258 Topnovini
1

Вчерашният конгрес на БСП беше един своеобразен вот на доверие към политиката, която води новото ръководство на партията в лицето на Корнелия Нинова. Това коментира депутатът Весела Лечева по Нова телевизия.

Корнелия Нинова оттегли оставката си

"На конгреса се чу гласът на организациите, на низовите структури на БСП, на общинските и областните организации. Чу се призивът им Нинова да оттегли оставката си, че резултатите и линията на партията е крачки напред, макар и трудно извървян, че за тези 3,5 години не спечелихме последните избори, но и не изгубихме и позиции и за тези 3,5 години можем да отчетем победа на президентските избори, удвоени мандати на парламентарната група, още един мандат в групата на Европейските социалисти. Това са крачки все напред”, обясни Лечева.

БСП ще определи лидера си след местния вот с преки вътрешнопартийни избори

Низовите организации, симпатизантите и членовете на БСП се отнасят с респект към проявения морален, отговорен, достоен и честен подход, включително с подаването на оставката, но те одобряват нейната линия на поведение и политиката, която води и заявиха, че в крайна сметка не е нужно да подава оставка, имаме и по-важни цели, предстоят и местни избори. В крайна сметка тя получи едно огромно доверие от членовете и симпатизантите”, добави Лечева.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани